ANKARA / SİNCAN - Itri Güzel Sanatlar Lisesi

Tem

Hacı Bayram Veli Üniversitesi - Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Vasfi HATİPOĞLU, Dr. Öğretim Üyesi ve Müdür Yardımcısı Emir DEĞİRMENLİ,  Öğretim Görevlisi ve Müdür Yardımcısı Ali Gündeşli okulumuzu ziyaret ettiler.

Tem

15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren halkımız, demokrasiye kast eden hain bir saldırıyı önlemiştir. Terör ve şiddete verilecek tek cevap demokrasi, adalet ve hukukun üstünlüğüdür.

Bu vesile ile Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir kez daha tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükran ve saygıyla anıyoruz.

Haz

Okulumuzda 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılını tamamlayan 12. sınıf öğrencilerimiz için mezuniyet töreni düzenlenmiştir. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını yapan okul müdürümüz Gazi BARUT, öğrencilere teşekkürlerini ve başarı dileklerini sundu. Törene okul idaresi , öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi. Tören organizasyonunda emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Yetenek Sınavlarımıza 2023-24 Eğitim Öğretim Yılında Her Türdeki Ortaokulların 8. Sınıflarından Mezun Olan Öğrencilerimiz Katılabilir. Başvuru Takvimi ve Kılavuz Linkleri aşağıdadır.

Haz

Itri Güzel Sanatlar Lisesi 2. Geleneksel Okul pikniği Harikalar Diyarı'nda yoğun katılım ve muhteşem eğlencelerle gerçekleştirildi.

Yıl Sonu Sergi ve Konserimiz

Haz

Okulumuz resim öğrencilerinin 'Barış İçin Küçük Bir Şey Yap- Hibrit İyi Niyet Performans Bienali'nde Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinin düzenlemiş olduğu 15 Ocak -30 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Barış İçin Küçük Bir Şey Yap- Hibrit İyi Niyet Performans Bienali” kapsamında 17-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Karma sergiye Okulumuz Öğretmenlerinden Zehra ÖZHAN öncülüğünde katılan öğrencilerimiz bugün katılım belgelerini almışlardır. Katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik eder öğretmenimize teşekkür ederiz.

Haz

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim ve kültür ilişkilerini geliştirmek amacıyla 'Bir Millet İki Başkent' projesi hayata geçirildi. Proje, Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirildi. Ankara'da düzenlenen etkinliklerde Türk müziği ve resim sanatına dair eserler sergilendi ve Azerbaycan mutfağına ait ürünler ikram edildi. Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler Bakü'de de devam edecek. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim ve kültür ilişkilerini geliştirmek, her iki ülkede öğrenim gören öğrencilerin sanatsal kabiliyetlerini ortaya çıkarabilmek için "Bir Millet İki Başkent" projesi hayata geçirildi.Proje, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının desteği, Sincan Kaymakamlığının koordinesinde Itri Güzel Sanatlar Lisesi ile Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu, Azerbaycan Evrika Lisesi, IMC-The International Montessori Center, Uşaq İncesanat Mektebi işbirliğinde gerçekleştirildi.Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini kültür ve sanat etkinlikleri yoluyla yaşatmayı amaçlayan proje kapsamında 27-31 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.Projenin açılış programı, Sincan Kaymakamı Levent Kılıç tarafından Itri Güzel Sanatlar Lisesi'nde yapıldı. Program, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Azerbaycan Evrika Lisesi ve IMC-The International Montessori Center öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı etkinliklerle devam etti.Etkinliklerde her iki ülkenin tarih, dil, din, kültür birliğine ve ülkenin kardeşliğine vurgu yapılarak, Türk müziği ve resim sanatına dair eserler sergilendi, Azerbaycan mutfağına ait ürünler ikram edildi.Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler, 3-9 Haziran tarihleri arasında Bakü'de devam edecek.

Haz

"Itri Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu" Çoksesli koro öğretmenimizin önderliğinde Nazım Hikmet Kültür salonunda program yapmıştır. Büyük alkışları ile salonun büyük beğenisini alan öğretmenimizi ve tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Haz

Okulumuz Resim bölümü öğrencileri yıl sonu etkinlikleri kapsamında resim sergisi düzenledi. Bu çalışmalarda emeği geçen Öğretmenlerimizi ve Öğrencilerimizi kutluyoruz.

Haz

Okulumuz öğrencilerinin düzenlemiş olduğu "Ebru Sanatı Resim Sergisi" büyük ilgi gördü. Emeği geçen Öğretmenimizi ve Öğrencilerimizi kutluyoruz.

Haz

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki eğitim ve kültür ilişkilerini geliştirmek, Azerbaycan'ın Ulusal Lideri Haydar Aliyev'in “Biz Türkiye ile Bir Millet İki Devletiz” ifadesiyle tanımladığı Türkiye-Azerbaycan kardeşliğini kültür-sanat etkinlikleri yoluyla yaşatmak; her iki kardeş ülkede öğrenim gören öğrencilerin sanatsal kabiliyetlerini ortaya çıkarabilecekleri uygun bir ortam hazırlamak, öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amaçları ile “Bir Millet İki Başkent” (Ankara-Bakü) Kültür Sanat Festivali Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarında sanat etkinlikleri ile 27-31 Mayıs tarihleri arasında devam etmektedir.

May

Okulumuz öğrencilerinden oluşan Itri Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar festivaline katılmıştır. Bu güzel organizasyonda emeği geçen Öğretmenlerimizi ve Öğrencilerimizi kutluyoruz.

Haz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Törende emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sene  içinde yapılan Iki Boyutlu Sanat Atölye ve Grafik Atölyesi öğrenci çalışmaları yıl sonu sergisi Kızılay Metro sergi alanında sergilendi.