Itri Güzel Sanatlar Lisesi

YUNUS EMRE MAH. BİRGÜL SK. NO 1 SİNCAN / ANKARA
Vizyon
Ülkemizde kurulan son güzel sanatlar lisesi olarak, başarıda, eğitimde ve sanatta ilk sıraya yükselmek.
Misyon
Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini; bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, sanat eğitimi ile soyut duygu ve düşüncelerini somutlaştırabilmelerini ve var olmayan yeni biçimler, yeni ilişkiler ortaya çıkarabilmelerini ayrıca okulumuzu ülkemizde kültür, sanat ve eğitim merkezi durumuna getirmelerini ve böylece ülkemizin sanat gelişimine katkıda bulunmalarını, liderlik özelliğinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak.
İlçe, İl, Ulusal ve Uluslararası düzeyde etkinlik ve yarışmalara katılmaktayız.
Öğretim Şekli :Gündüzlü-Tam gün
Ulaşım
Harikalar Diyarı Metrosu Karşısı (Otobüs, Dolmuş, Metro ile ulaşım sağlanabilmektedir.)
Servis bulunmamaktadır.
Şehir
İl merkezine 25km, ilçe merkezine 3km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Her yıl 30 Resim Öğrencisi, 30 Müzik Öğrencisi yetenek sınavı sonuçlarına göre kabul edilmektedir.
Okulumuz yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
İlk defa 2022-2023 öğretim yılında mezun verileceği için henüz net veriler elde edilememiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Sportif Etkinlikler
VOLEYBOL, FUTBOL, BASKETBOL, BADMİNTON, MASA TENİSİ DALLARINDA ETKİNLİKLER DÜZENLENMEKTEDİR.